İnsan, teknoloji, bilgi yönetimi ve sistem teorisi gibi bilişim ve işletme konularını sentezleyen akademik bir alandır. Bu çerçevede bilişim alt yapısını planlayarak gerekli donanım, yazılım ve personeli belirlemektedirler. Sistem kurarak, sistemin çalışması sırasında karşılaşılan sorunlar için çözüm yolları geliştirirler. %100 İngilizce ile eğitim veren fakültemizde öğrencilerin staj olanağı bulunmaktadır.
Çalışma Alanları
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunları genel olarak işletme, yönetim ve bilgisayar konularını bir arada kapsayan alanlarda çalışırlar. Mezunlar, özel ya da kamu kuruluşlarının bilgi işlem merkezlerinde, sistem geliştirme ya da proje geliştirme birimlerinde, yazılım şirketlerinde ve danışmanlık bürolarında görev alabilirler.
Misyon
Türkiye’de ve dünyada nitelikli çalışmalar ve uygulamalarla, bilişim sistemlerinin oluşturulması ve yönetimi alanında donanımlı mezunlar ile sektörün ve ülkenin gelişimine katkı sağlamaktır.
Vizyon
Bilimsel araştırmaların nitelik ve niceliğini arttırıp, bilişim sektörüyle iş birliği sağlayarak eğitim kalitesini uluslararası düzeyde ve sürekli yükselten bir bölüm olmaktır.
Amaçlar
- Yönetim Bilişim Sistemleri alanında ileri düzeyde bilgi ve yetkinliklere sahip mezunlar yetiştirmek, işletme yönetimi ile bilgi teknolojilerini entegre ederek organizasyonların dijital dönüşümüne katkı sağlamak.
- Kamu ve özel sektörde stratejik karar verme süreçlerinde rol alabilecek nitelikli profesyoneller yetiştirmek, analitik beceriler ve bilişim teknolojisi kullanımını teşvik ederek organizasyonlara değer katmak.
- Kariyer yaşamı boyunca öğrenme becerilerini geliştirerek, araştırma yapabilen ve işletmelerin bilgi yönetimi, süreç iyileştirme ve dijital dönüşüm ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirebilen mezunlar vermek.
- Programdan mezun olan öğrencilerin sürekli öğrenme yaklaşımıyla akademik ve mesleki gelişimlerine devam edebilmelerini sağlamak, YBS alanında yenilikçi çalışmalara ve araştırmalara yönelmelerini desteklemek.
- Güncel bilgi sistemleri ve teknolojilerini kullanarak sosyal ve iş hayatında etkin iletişim kurabilen bireyler yetiştirmek, aynı zamanda bilgi paylaşımında etkili ve iş birliğine açık profesyoneller olmalarını sağlamak.
- Mesleki ve sosyal yaşamda etik değerlere ve sosyal sorumluluk anlayışına sahip olan bireyler yetiştirmek, veri gizliliği, siber güvenlik ve teknoloji kullanımı gibi konularda sorumluluk bilinci oluşturmak.
- Eleştirel düşünen, yenilikçi, kalite odaklı, kültürel değerlere duyarlı ve iş sağlığı ile güvenliğine önem veren bireyler yetiştirmek, özellikle dijital iş süreçlerinde sürdürülebilirlik ve kullanıcı odaklı yaklaşımları benimsemelerini sağlamak.
Hedefler
- Temel işletme yönetimi, bilişim ve iletişim teknolojileri bilgisine sahip,
- İyi derecede İngilizce bilen,
- Çözümsel ve eleştirel düşünebilen,
- İletişimi güçlü, takım çalışmasına yatkın,
- Mesleki ve kişisel gelişimlerini ömür boyu sürdürebilen öğrenciler yetiştirilmesidir.